Třetí potravinová revoluce, aneb Proč nejde o průmysl, ale o krk

11. ledna 2013 v 13:36 | sm3 |  Světová sociální krize
Třetí potravinová revoluce, aneb Proč nejde o průmysl, ale o krk

V okamžiku, kdy Češi na náměstích zvonili klíči a jásali nad nově nabytou konzumní svobodou, vyšla v USA kniha, o níž se zatím stále příliš nemluví, ale zaručeně o ní ještě uslyšíte.

Ostatně lokalizované systémy produkce potravin se snižováním podílu neobnovitelných vstupů a zvyšováním podílu svalové práce vůbec nejsou to nejhorší, co může lidstvo potkat. Řada radikálních biologů se domnívá, že průmyslovým šlechtěním podstatně zúžený genofond základních zemědělských plodin v kombinaci s destabilizací klimatu do budoucna neumožní další fungování zemědělství ani na bázi tradičnějších regionalizovaných systémů. Jinak řečeno, tito experti si myslí, že skončíme jako lovci a sběrači, případně kočovní pastevci.
Více na Blisty.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.