České hospody už přestávají být tím, čím bývaly

29. dubna 2012 v 17:26 | sm3 |  Monitoring Zpravodajství
České hospody už přestávají být tím, čím bývaly

Klasická česká hospoda s pivem, utopenci, zavináči, matesy a pivním sýrem postupně přestává být pro Čechy klíčovým místem společenského života. Mohou za to nejen nově vznikající pizzerie, bary, bistra či herny, ale i to, že postupně upadá spolkový život. Mění se i struktura návštěvníků.

Ano, chodí více žen, potvrzují trend hospodští. Podle výzkumu CVVM to souvisí s tím, že hospody přestávají být nadměrně zakouřené a hlučné, zlepšuje se jejich vybavení, kde staré ubrusy a lavice nahrazují sice stylové, ale moderní židle a stoly, zlepšuje se i kvalita sociálních zařízení. Frekvence návštěv hospod se mezi roky 2004 a loňským rokem mírně snížila u mužů a mírně zvýšila u žen, uvádí průzkum CVVM.
Více na Novinky.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.